Agenda

Delegatiereis Kunstmatige Intelligentie Baden-Württemberg

Op 11 en 12 juni 2024 organiseert de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) een tweedaagse delegatiereis (Engelstalig) naar de Zuid-Duitse deelstaat Baden-Württemberg omtrent het thema Kunstmatige Intelligentie.

Baden-Württemberg is een economische “powerhouse” en een deelstaat die bekendstaat om zijn sterke focus op moderne hightech en digitalisering. Met topuniversiteiten in o.a. Freiburg, Heidelberg, Karlsruhe en Stuttgart, met grote concerns zoals Bosch, Carl Zeiss en Mercedes-Benz, én met een innovatief MKB-bedrijfsleven is Baden-Württemberg een bezoek meer dan waard.

 

Unieke contacten en exclusieve bedrijfsbezoeken voor investeerders en KI-bedrijven

De deelstaat Baden-Württemberg (in Zuidwest-Duitsland) is een toonaangevende hightech-regio met een hoog innovatieniveau. Vrijwel nergens anders in Europa wordt er zo intensief aan nieuwe producten en processen gewerkt. Bovendien staat Baden-Württemberg ook binnen Duitsland hoog aangeschreven om de combinatie van onderzoek, ontwikkeling en ondernemerschap. Hier investeert men in krachtige en moderne bedrijven, zeker ook op het gebied van kunstmatige intelligentie. De DNHK organiseert voor Nederlandse investeerders en ondernemers een unieke tweedaagse reis op 11 en 12 juni 2024 naar Baden-Württemberg.

Tijdens het begeleide programma ontmoet u relevante spelers in de Zuid-Duitse KI-markt en krijgt u exclusieve toegang tot het uitgebreide netwerk van regionale KI-laboratoria en -onderzoekscentra. Dankzij de rechtstreekse samenwerking tussen de DNHK en lokale Industrie- und Handelskammern (o.a. die van Stuttgart) bieden we relevante contacten en individuele gesprekken met belangrijke spelers ter plaatse. Kortom, twee intensieve en waardevolle dagen! De Engelstalige reis wordt actief begeleid door de DNHK en vakexperts van de IHK's uit Baden-Württemberg, en ondersteund door de Nederlandse AI Coalitie en FME.

Kosten:

Er zijn géén deelnamekosten, géén reiskosten binnen Baden-Württemberg en géén lunchkosten. Reiskosten naar Baden-Württemberg en terug naar Nederland zijn voor eigen rekening, evenals hotelkosten en dinerkosten.

Meer informatie en programma:

Voor meer informatie en het programma verwijzen wij u graag naar de website  van de Duits-Nederlandse Handelskamer: Delegatiereis Kunstmatige Intelligentie Baden-Württemberg (dnhk.org)

Startdatum
Einddatum
Locatie

Baden-Württemberg (Duitsland)