Nieuws

Digital Summit Euregio 2023: Ontmoet de pioniers in Duitse en Nederlandse innovatie

Spreek innovatiepioniers uit Nederland en Duitsland tijdens het Duits-Nederlandse techevent Digital Summit Euregio 2023 op 24 mei in Münster.

Wie maakt de technologie van morgen en hoe kunnen Duitsland en Nederland hierin van elkaar profiteren? Spreek innovatiepioniers uit beide landen tijdens het Duits-Nederlandse techevent Digital Summit Euregio 2023 op 24 mei in Münster.

DSE-Card.png

Of het nu om klimaatverandering, digitalisering van de industrie, tekort aan vakmensen of de toekomst van voedsel gaat, de uitdagingen worden zo groot dat geen land meer in staat is om dit alleen op te lossen. Mede daarom bespreken techpioniers uit Duitsland en Nederland tijdens het Duits-Nederlandse techevent Digital Summit Euregio 2023 op 24 mei in Münster hoe beide buurlanden beter van elkaars sterke punten kunnen profiteren.

De voorwaarden voor een soepele Duits-Nederlandse samenwerking zijn extra gunstig in de Euregio (Delen van Drenthe, Overijssel, Gelderland, Münsterland, Emsland en het Osnabrücker land), omdat dankzij de grensoverschrijdende handel al goede contacten liggen om ook samen te werken aan toekomstvragen en innovatie. Bovendien hebben de IHK Münsterland, Oost NL en Twente Board een verklaring ondertekend om stelselmatig grensoverschrijdend nauwer samen te werken. Een goed voorbeeld hiervan is de gezamenlijke inspanning in het onderzoek naar de batterij van de toekomst.

Van ASML tot aan batterij-onderzoek

De Digital Summit Euregio 2023 trekt sprekers van topbedrijven en instituten uit beide landen:  

Bekijk het hele programma en het overzicht van de sprekers

CEO- en CIO-netwerk tijdens Duits-Nederlands Tech-Event

Het exclusieve cross-border event is uniek in zijn soort in de Euregio en trekt met name CEO’s, CIO’s en IT-managers van middelgrote bedrijven en vertegenwoordigers uit de start-up scene uit Noord-Westfalen en Oost-Nederland. Een bijzondere verbinding tussen gevestigde en jonge bedrijven gericht op kennisuitwisseling over digitalisering en innovatie. In 2023 ligt de focus op duurzame digitalisering, digitale energie- en circulaire economie en smart industry. Centraal staan IT-strategieën en digitale bedrijfs- en productieprocessen.

De Digital Summit Euregio in Münster trok vorig jaar al 400 deelnemers en ontwikkelt zich zo steeds meer tot het Duits-Nederlands Tech-Event. Dat heeft ermee te maken dat de originele organisator IHK Nord Westfalen de afgelopen jaren de Nederlandse ontwikkelingsmaatschappij Oost NL bij de organisatie heeft betrokken om het Duits-Nederlandse karakter te versterken. Dit jaar krijgt dit een extra stimulans omdat voor het eerst ook de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) meedoet. 

Alleen al de organisatie van het evenement toont aan welke interessante netwerken bij elkaar komen. Het congres wordt georganiseerd door IT-Forum Nord Westfalen, Digital Hub münsterLAND, Duits-Nederlandse Kamer van Koophandel, Oost NL, NDIX BV, DNHK en IHK Nord Westfalen. Nederlandse partners zijn onder andere Novel-T, TwenteBoard en Gemeente Enschede.

Aanmelden Digital Summit Euregio 2023

Wil je onderdeel worden van dit unieke Duits-Nederlandse pioniersnetwerk door deel te nemen aan de Digital Summit Euregio 2023 op 24 mei in Münster? 

Meer informatie via HTSM-makelaar Hans Brouwers van Oost NL/GO4EXPORT

Email: hans [dot] brouwers [at] oostnl [dot] nl

Tel: +31 6 57 31 36 04