Netwerk

Saxion

Saxion Export Center

Het Saxion Export Center is een projectenbureau van de Saxion International Business School. Onze ambitie is om internationale handelsactiviteiten van Midden- en Kleinbedrijven in Overijssel en Gelderland te bevorderen. Dit doen wij door actieve inzet van studenten  waarvoor wij speciaal het Export Development Programme (EDP) hebben ontwikkeld. 

Inzet Studenten

U gaat een samenwerking aan met een van onze high potential studenten voor de duur van een jaar. In de afstudeerfase (5-7 maanden) studeert de student eerst af op een internationaal vraagstuk binnen uw onderneming. Vervolgens zet de student de resultaten en aanbevelingen van het onderzoek om naar concrete acties. De student is in deze fase (6 maanden) als exporttrainee in dienst binnen uw bedrijf.

De student wordt tijdens het gehele traject gecoacht op het gebied van projectmanagement, internationale verkoop- en marketing, het opzetten en uitvoeren van een marktonderzoek en het benaderen van potentiele handelspartners in het buitenland. Deze training en coaching wordt uitgevoerd door praktijkdocenten van Saxion en ervaren exportmanagers. De combinatie van praktijkervaring en kennis wordt door deze opzet optimaal benut.

Matching op basis van uw criteria

De selectie vindt plaats op basis van een gezamenlijk met u geformuleerde profielschets. Afhankelijk van uw internationale ambitie en specifieke eisen ten aanzien van de opdracht selecteren wij een getalenteerde student op basis van vaardigheden, carrière wensen en persoonlijkheid die past binnen uw onderneming. Wanneer beide partijen tevreden zijn over de match kan de student beginnen met afstuderen.

Realisatie van uw doelstellingen

Tijdens de afstudeerfase wordt de student ondersteund door een docent vanuit Saxion. Na het afronden van de studie wordt de student begeleid door een externe export professional met ervaring binnen de branche en landen die overeenkomen met uw vraag. Deze export professional kan tevens als export consulent voor de ontwikkeling van uw internationale strategie worden betrokken.     

De student vertaalt zijn bevindingen naar de praktijk en committeert zich zodoende in hoge mate aan de praktijkgerichtheid van zijn onderzoek. Dit is tevens een uitgelezen manier om via dit programma jong talent aan u te binden.

Kosten

Het Export Development Programme van het Saxion Export center wordt ondersteund door een Europese subsidie. De eigen bijdrage van bedrijven bedraagt € 2.000,- (excl. BTW). Hieruit wordt de werving/matching, workshops en professionele ondersteuning door de exportmanager vergoed. De hoogte van de vergoeding tijdens de afstudeerfase (5-7 maanden) en tijdens de traineefase (6 maanden) wordt door het bedrijf zelf met de student/trainee overeengekomen. Enthousiast geworden over de mogelijkheden? Neem contact met ons op en versterk uw team met onze studenten via Klaudyna Renkel (k [dot] j [dot] renkel [at] saxion [dot] nl - 06 - 83026954)