Exportawards

Wie verdient een nominatie voor de World Trade Center twente export awards 2023

Op 23 maart 2023 vindt de World Trade Center Twente Export Awards plaats. Tijdens deze enerverende avond wordt er gestreden voor de winst door drie genomineerde per categorie. Er zijn twee categorieën: starters en ervaren. Wie heeft de beste pitch en wie overtuigt de jury tijdens het beantwoorden van de kritische vragen?  

Exportaward

De Novel-T Starters categorie is bedoeld voor de kansrijke starters op de internationale markt. Voorwaarde hierbij is dat de starter minder dan drie jaar internationaal actief is. Voor de Rabobank Ervaren categorie zijn wij op zoek naar bedrijven die zich onderscheiden op het gebied van internationalisering en de afgelopen jaren mooie export prestaties hebben bereikt.

Een onafhankelijke vakjury beoordeelt genomineerden op onder andere exportstrategie, innovatie, ondernemerschap, ambitie, visie en resultaat. Naast de Award zelf ontvangen de winnaars mooie prijzen.

Bedrijven kunnen zichzelf, of een ander bedrijf, nu aanmelden voor de prestigieuze Export Awards 2023. Dit kan door een mail te sturen naar info [at] wtctwente [dot] eu met onderwerp ‘nominatie kandidaat Export Awards’, onder vermelding van de categorie waarvoor de aanmelding is.

De vakjury kiest uit de aanmeldingen de drie genomineerden per award die door de jury worden bezocht. Ook dit jaar staat deelname open voor kandidaten uit heel Oost-Nederland. Om mee te dingen hoeft men geen lid te zijn van de WTC Twente Business Club, benadrukt de organisatie.

Het winnen van de Export Award is een enorme waardering voor het bedrijf. Volgens de winnaars van de afgelopen jaren levert het winnen van de Export Award veel publiciteit op en heeft het o.a. een positief effect gehad op de personeelswerving. De export award is in het verleden uitgereikt aan onder meer: HESS uit Enschede, Safretti uit Haaksbergen en Tyro Remotes uit Almelo.