Nieuws

NBSO Wuhan: Kansen bij papierfabrieken in China

Xiaogan, in de Hubei Provincie, is de verzamelplaats van een groot aantal papierfabrieken. In Xiaogan wordt een reeks producten van papier geproduceerd, van toilet papier, keukenpapier, kantoor papier tot industrieel papier. Van de top 10 papier producenten in China zijn er vijf gevestigd in Xiaogan.

Papier Wuhan

NBSO Wuhan heeft drie fabrieken bezocht. Alle fabrieken spraken de behoefte uit voor technische ondersteuning vanuit Nederland om de milieu vervuiling bij de papier produktie te verminderen.

Kansen

Vanwege de noodzaak om schoner te produceren, wat ook expliciet wordt aangegeven door de Chinese overheid, heeft dit een hoog potentieel. Voor Chinese bedrijven zijn er ook subsidies om dit doel te bereiken. Uit het bezoek aan de fabrieken is de conclusie gekomen dat er op de volgende terreinen samenwerking en kansen mogelijk zijn:

  • Er is belangstelling in Nederlandse techniek en machines. De Chinese bedrijven zijn nieuwsgierig naar wat voor machines en middelen worden gebruikt om de productiekosten te verminderen en de vervuiling tegen te gaan.  
  • Er is de vraag naar wat voor soort papier machines worden gebruikt. De machines die in Xiaogan worden gebruikt komen vaak uit Polen.
  • Het recyclen van pulp. De papierfabrieken maken de pulp niet zelf, maar gebruiken geïmporteerde pulp rollen uit landen als Finland. Van de gebruikte pulp dozen wordt weer pulp gemaakt voor papierproductie. In dit proces wordt pulp-afval geproduceerd. Als dit afvalpulp weer gerecycled kan worden en papier van gemaakt kan worden, kan dit de import van pulprollen reduceren.
  • Er is vraag naar hoe je papier kunt produceren met schone energie. Nu wordt steenkool gebruikt in de fabrieken. Dit is een urgent vraagstuk voor de lokale overheden en de bedrijven.    

Meer weten?

Als u meer wilt weten over de kansen in de papier productie in deze regio, kunt u contact opnemen met het NBSO Wuhan kantoor:

Mr. Fons Lamboo, chief representative NBSO Wuhan: fons [at] nbsowuhan [dot] com