Oost NL medtech

Maak onderdeel uit van de Nederlandse delegatie op medtechbeurs MedtecLIVE

GO4EXPORT-partners Oost NL en WTC Twente zijn medeorganisatoren van het NL Medizintechnik-paviljoen tijdens de toonaangevende medtechbeurs MedtecLIVE with T4M van 23-25 mei in Neurenberg. 

medtechbeurs MedtecLIVE

De Duitse medische technologie staat wereldwijd hoog aangeschreven. Maar door instabiele leverketens staat de medtech onder druk, waardoor Duitse bedrijven naarstig op zoek zijn naar betrouwbare technologiepartners binnen Europa. Tijdens de MedtecLIVE with T4M van 23-25 mei in Neurenberg laten bedrijven op het oranjekleurige NL Medizintechnik-paviljoen zien waar goede oplossingen te vinden zijn.

Duitse en Nederlandse bedrijven uit de medische technologie weten elkaar steeds beter te vinden, bleek afgelopen jaar tijdens de editie in Stuttgart. Deze groeiende samenwerking staat ook centraal tijdens de editie van 2023.

NL Medizintechnik-paviljoen valt op

Het NL Medizintechnik-paviljoen wordt georganiseerd door Brainport Industries, Oost NL en WTC Twente. Hier staan hightech-toeleveranciers die op hoog niveau samenwerken met de Duitse medtech-sector. Deze Duits-Nederlandse samenwerking laat zien hoe het technologie- en innovatiepact tussen Duitsland en Nederland zich ontwikkelt van een sterke handelsrelatie tot een technologiepartnerschap.

De oranje kleuren van het paviljoen zijn bijna niet te missen, de Nederlanders laten graag zien dat ze de grootste delegatie vormen van buiten de DACH-landen. Bekijk hier enkele portretten van Nederlandse deelnemers in 2022 op Niederlande Nachrichten.

Samenwerking met Duitse clusterorganisaties

'De Nederlandse medische technologiesector heeft veel hightech te bieden,' zegt Hans Brouwers van Oost NL namens de organisatoren. Hij ziet deze beurs als een goede kans om elkaar beter te leren kennen en samenwerkingsmogelijkheden te onderzoeken.

Om deze ontwikkeling van de samenwerking verder uit te diepen, staan er diverse overleggen gepland met clusterorganisaties als BIOPRO Baden-Württemberg, Forum MedTech Pharma e. V., Medical Valley EMN e. V. en MedicalMountains GmbH.

Deelnemen aan het NL Medizintechnik-paviljoen tijdens de MedtecLIVE

Op het NL Medizintechnik-paviljoen zijn nog enkele plekken beschikbaar. Ondernemers met interesse kunnen zich melden bij:

Hans Brouwers (Oost NL/GO4EXPORT)

Email: hans [dot] brouwers [at] oostnl [dot] nl

Tel: +31 6 57 31 36 04

Freerk Faber (WTC Twente)

Email: f [dot] faber [at] wtctwente [dot] eu