Shrine

Kansen ontdekken
in Japan

Aanmelden 

Trade & Innovate missie tuinbouwsector naar Japan

Is uw bedrijf internationaal actief in de tuinbouwsector en heeft u interesse in zakelijke mogelijkheden in Japan? Dan nodigen wij u graag uit om deel te nemen aan de Trade & Innovate missie naar Japan, van 9 tot en met 12 oktober 2023. 

Deze missie maakt deel uit van de Road2Osaka, als voorbereiding op de World Expo 2025 Osaka, die plaatsvindt van 13 april tot en met 13 oktober 2025.

Kansen voor Nederland

Nederland en Japan delen gemeenschappelijke uitdagingen en doelstellingen op het gebied van tuinbouw, zoals het verduurzamen van de voedselproductie en het omgaan met vergrijzing en arbeidstekorten. Beide landen werken aan innovatieve oplossingen, waarbij digitalisering en robotisering belangrijke thema’s zijn waarop wordt geïnvesteerd en waarop we elkaar veel te bieden hebben.

De goede reputatie van de Nederlandse tuinbouwsector én de toenemende vraag naar innovatieve producten bieden kansen voor Nederlandse ondernemers. De landbouwsector in Japan staat voor grote uitdagingen, door een tekort aan arbeid, veel schakels in de keten, geografische omstandigheden en hoge voedselprijzen. Hoewel de Japanse tuinbouwsector voornamelijk mid-tech en middelgroot is, is er een duidelijke trend naar de toepassing van high-tech, grootschaligere kassen. Nederlandse bedrijven die gespecialiseerd zijn in hightech kassen, teeltsystemen, robotica, automatisering, ICT en klimaatbestendige oplossingen kunnen interesse verwachten van Japanse bedrijven. Daarnaast is er een toenemende belangstelling voor fossielvrije en pesticidevrije teeltpraktijken.

Hoewel de Japanse markt kansen biedt, is het essentieel om de aanwezigheid van gevestigde spelers en lopende samenwerkingsverbanden tussen Nederlandse en Japanse hortitech-bedrijven te erkennen. Dit verrijkt het landschap van mogelijkheden en benadrukt het potentieel voor succesvolle partnerschappen en kennisuitwisseling.

Daarnaast maakt deze missie deel uit van de Road2ExpoOsaka, als voorbereiding op de World Expo 2025 Osaka. Met ruim 150 deelnemende landen biedt de wereldtentoonstelling Expo 2025 in Osaka een podium voor de Nederlandse bedrijven om zich wereldwijd te positioneren en zakelijke kansen te benutten. De Expo vindt plaats van 13 april t/m 13 oktober 2025. Het hoofdthema van de Expo 2025 Osaka is ‘Designing Future Society for Our Lives’ en het Nederlandse werkthema is ‘Common Ground’. In de lijn van de bestaande beleidsprioriteiten van het postennet in Japan en het thema ‘Common Ground’, zal Nederland activiteiten organiseren die zich richten op gezamenlijke oplossingen in verschillende sectoren, waaronder de tuinbouw.  

Voor wie?

Deelname aan deze Trade & Innovate missie staat open voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen die actief zijn in de tuinbouwsector.

Waarom deelnemen aan deze Trade & Innovate missie?

Tijdens deze missie bieden wij u:

  • Een gevarieerd programma met netwerkevenementen, bedrijfsbezoeken en een bezoek aan Agri Week Tokyo.
  • Toegang tot het lokaal netwerk dat de Nederlandse ambassade in Japan heeft opgebouwd.
  • Kennismaking met de Japanse (zaken)cultuur en de laatste ontwikkelingen.
  • De mogelijkheid om te leren van en te netwerken met ervaringsdeskundigen van bedrijven, kennisinstellingen, de overheid en experts die diepgeworteld zijn in de Japanse markt.

Interesse?

De deelnamekosten per deelnemer word geschat op ±250 euro, exclusief btw. Heeft u interesse in deelname aan deze Trade & Innovate missie? Vul dan het korte aanmeldformulier in. Heeft u vragen over de missie? Neem dan contact op met Belqis Askaryar (belqis [dot] askaryar [at] oostnl [dot] nl), T: 06 - 14 97 95 34.

Reis en verblijf

Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening. Maaltijden en borrels zijn ook voor eigen rekening, tenzij anders in het programma vermeld.

Na de selectie ontvangt u informatie over het hotel waar de delegatieleiding verblijft. U bent niet verplicht overnachtingen in hetzelfde hotel te boeken. Deelnemers van eerdere missies gaven echter aan het nuttig en leuk te vinden om met elkaar in één hotel te verblijven verblijven en het transport vertrekt vanaf dit hotel.

Organisatie

Deze missie wordt georganiseerd door de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Japan, Oost NL, RVO, Dutch Greenhouse Delta en gemeente Westland.

*De organisatie neemt op 8 augustus een besluit over het doorgaan van deze missie op basis van de aanmeldingen. Deelnemers worden hierover meteen geïnformeerd.

Startdatum
Einddatum
Locatie

Tokyo, Japan