Agenda

Webinar - De Economische Weerbaarheid van Israël

De weerbaarheid van de Israëlische economie en handel: uitnodiging webinar

In de nasleep van het recente conflict tussen Israël en de terreurorganisatie Hamas is de staat Israël voor ongekende uitdagingen komen te staan. De wrede gebeurtenissen van 7 oktober hebben geleid tot een vastberaden reactie van Israël, met als verklaard doel de dreiging van Hamas in de Gazastrook uit te schakelen. Terwijl de natie worstelt met de voortdurende veiligheidssituatie, komt er een opmerkelijk verhaal van veerkracht en kracht naar boven uit het hart van de Israëlische economie.

Aanpassing aan een nieuwe realiteit:

In de nasleep van de onpeilbare gruweldaden begaan door Hamas-terroristen, onderging de Israëlische economie aanzienlijke aanpassingen. Meer dan 300.000 reservisten werden opgeroepen voor dienst, waarbij een indrukwekkende 150% zich meldde. Sommige steden moesten hun onderwijssystemen stopzetten vanwege de raketdreiging en ongeveer 250.000 Israëliërs moesten hun huizen in gemeenschappen rond de Gazastrook en de noordelijke grens verlaten.

Reactie van de overheid en het maatschappelijk middenveld:

Ondanks deze uitdagingen heeft het ministerie van Economie en Industrie, samen met andere ministeries, agentschappen en maatschappelijke organisaties, onvermoeibaar gewerkt om Israëlische bedrijven te ondersteunen. Hun inspanningen waren erop gericht om werknemers en vrijwilligers in contact te brengen met bedrijven in nood en om de continuïteit van de Israëlische economie te waarborgen. Ondanks de tegenspoed ging de financiële activiteit onverminderd door en functioneerden de regelgevende en financiële instellingen normaal.

De onverzettelijke Israëlische economie:

De robuuste economie van Israël blijft werken onder buitengewone omstandigheden. De lucht- en zeehavens en de belangrijkste grensovergang over land blijven open. De meeste lokale en buitenlandse scheepvaartmaatschappijen houden hun normale dienstregeling aan en luchtvrachtdiensten, zowel door Israëlische als door sommige buitenlandse luchtvaartmaatschappijen, blijven bestaan. De import en export zijn stabiel gebleven, wat de veerkracht van de Israëlische economie bij tegenspoed aantoont.

Innovatie en creativiteit:

Ondersteund door sterke macro-economische fundamenten, effectieve regelgevende instanties en een cultuur van innovatie, heeft de Israëlische economie bewezen dat het in staat is om te overleven en te gedijen in tijden van crisis. Israëlische techbedrijven en startups pasten zich snel aan de situatie aan en kwamen ondanks de uitdagingen met innovatieve oplossingen.

In deze bittere noodzaak blijven er dagelijks nieuwe uitvindingen ontstaan, die de ontembare geest van Israëlische innovatie benadrukken die diep in het DNA en de cultuur van de natie verankerd zit.

Uitnodiging webinar:

Op 5 december nodigt het ministerie van Economie en Industrie alle vrienden van Israël uit om deel te nemen aan een webinar. Dit evenement zal licht werpen op de economische ontwikkelingen in Israël, gezien de huidige veiligheidssituatie. Het is een kans om inzicht te krijgen in hoe de bloeiende industrieën van de natie standhouden ondanks de ongunstige uitdagingen.

Hier is de link naar de registratie.

In het licht van tegenspoed getuigt de Israëlische economie van veerkracht en kracht. De niet aflatende inzet van overheidsinstanties, het maatschappelijk middenveld en bedrijven heeft de continuïteit van de economische activiteit gewaarborgd. Terwijl Israël door uitdagende tijden navigeert, blijft de geest van innovatie en creativiteit ongebroken, wat de weg vrijmaakt voor een toekomst van voortdurende samenwerking en succes.

We zijn dankbaar voor de steun en het begrip tijdens deze periode en kijken ernaar uit om onze samenwerking in de komende maanden en jaren uit te breiden.

Sprekers tijdens de webinar:

Macro-economic and Fiscal Overview
Adi Brender PhD,Head of the Research Department
Bank of Israel

Tech Warriors in the Battle for Israel’s Future
Erel Margalit PhD, Founder and Chairman
JVP and Margalit Startup City

Current Status of Israeli Imports and Exports
Sarit Fishbane, Director of International Relations
Federation of Chambers of Commerce

Israeli Innovation Ecosystem
Yariv Becher, VP Innovation Diplomacy
Start-up Nation Central

Israeli Start-up Community
Yaron Sfadyah, VP of Business Development and Marketing, Wanda Fish
Chairman of the Foodtech advisory board, Export Institute

Startdatum
Einddatum
Locatie

Online