Agenda

Netwerk & Inspiratiemissie Eiwittransitie Denemarken

De Provincie Noord-Holland, Amsterdam Trade & Innovate en Oost NL nodigen je uit om van 17 -20 maart 2024 deel te nemen aan de Netwerk en Inspiratiemissie Eiwittransitie naar Denemarken. Deze missie biedt volop kansen voor het delen van kennis, het verkennen van nieuwe zakelijke kansen en inzicht in lokale ontwikkelingen op het gebied van de eiwittransitie. De missie is een gezamenlijk initiatief van publieke en private partijen en is bijzonder interessant voor bedrijven die werkzaam zijn in het eiwitecosysteem.

Europese landen staan voor de uitdaging om minder afhankelijk te worden van de import van eiwitrijke gewassen en meer zelfvoorzienend te worden. Nederland heeft als doel om de zelfvoorzieningsgraad in nieuwe en plantaardige eiwitten in de komende 5 tot 10 jaar te vergroten. De Rijksoverheid heeft in 2020 in de Nationale Eiwitstrategie (NES) afspraken gemaakt over het versnellen van deze eiwittransitie. Deze strategie benadrukt duurzaamheid en beoogt de gezondheid van mens, dier en het natuurlijke milieu te bevorderen.

Nederland heeft een sterk ontwikkelde en competitieve agrifood-sector, gekenmerkt door het innovatieve karakter en de samenwerking tussen verschillende sectoren. Nederlandse organisaties zijn goed gepositioneerd om het wereldwijde eiwitecosysteem te versterken en met innovatieve en duurzame oplossingen bij te dragen aan de eiwittransitie.

Denemarken is net zoals Nederland een voorloper in de eiwittransitie. We zien dat de Denen vanuit de overheid slagvaardig zijn en dat de uitvoering van hun ambities snel gaat. Daar kunnen we van leren. Tegelijkertijd zijn de Denen geïnteresseerd in de Nederlandse markt, omdat ze zien dat onze bedrijven over innovatieve technieken beschikken en een breed scala aan plantaardige producten op de markt brengen. Daarom is deze wederzijdse uitwisseling waardevol voor zowel bedrijven als overheidspartijen.

Programma

Bereid je voor op inspirerende bezoeken, waardevolle netwerkmogelijkheden en contacten met potentiële (zaken)partners tijdens de Netwerk- en inspiratiemissie Denemarken 2024. Registreer je via deze webpagina en blijf op de hoogte van de laatste updates over het programma.

Het programma bestaat in ieder geval uit een bezoek aan de Food Expo in Herning, het Agro Food Park in Aarhus, bedrijfsbezoeken, kennisuitwisseling met de Deense overheidsinstanties en een netwerkreceptie van de Nederlandse Ambassade in Kopenhagen.

Op 7 februari organiseren we een kick-off in Nederland met de publieke en private deelnemers van de missie om elkaar alvast te leren kennen en de laatste informatie over het programma te delen.

Kosten

De kosten voor deelname aan deze handelsmissie bedragen € 275,- per persoon. excl. BTW. Hiervan wordt o.a. het vervoer tussen Herning en Aarhus en vanaf Aarhus naar Kopenhagen, de lunches en diners van betaald. Reis-en verblijfkosten zijn voor eigen rekening. Tegen een extra betaling van € 299,- per bedrijf wordt er 1-op-1 Matchmaking (Meet the Buyer door Kitchen Republic) aangeboden. Dit aanbod is specifiek voor bedrijven die deelnemen aan de missie en zal plaatsvinden op 20 maart in de ochtend/middag. Beperkte beschikbaarheid. Voor bedrijven die niet deelnemen aan de missie zijn de kosten € 499,-. Geïnteresseerd? Meld je aan voor de missie via deze link en kom meer te weten over het programma, de reisopties en hotelreserveringen.

Contact

Voor vragen over deze missie kunt u contact opnemen met:

Belqis Askaryar, belqis [dot] askaryar [at] oostnl [dot] nl

Startdatum
Einddatum
Locatie

Denemarken