Agenda

Business Week Azië

Ontdek de kansen voor uw bedrijf tijdens de Business Week Azië, van 27 juni tot en met 30 juni 2022. Tijdens deze Business Week gaan we in op marktkansen in China, Japan, Taiwan, Zuid-Korea, India en de ASEAN-5 regio (Indonesië, Maleisië, Vietnam, Singapore en Thailand).

Waarom meedoen?

Azië is een snelgroeiende economie met veel kansen voor Nederlandse ondernemers. Er is veel vraag naar Nederlandse kennis, producten, machines en diensten. Wilt u weten welke markten in Azië het beste bij uw bedrijf passen? Maak tijdens de Business Week Azië kennis met de unieke kansen op dit continent. Leer meer over de zakelijke mogelijkheden in China, Japan, Taiwan, Zuid-Korea, India en de ASEAN-5 regio (Indonesië, Maleisië, Vietnam, Singapore en Thailand).

Professionals uit het bedrijfsleven – onder andere Rabobank, FrieslandCampina en Philips, Nederlandse buitenlandse vertegenwoordigers en andere experts – delen hun kennis en ervaringen met u.

Voor wie?

Business Week Azië is interessant voor:

  • Nederlandse mkb-ondernemer die interesse heeft om zijn business uit te breiden naar Azië, of wil shiften binnen Azië. 
  • start-up die wil uitbreiden naar of binnen Azië: u bent nog geen 3 jaar actief als ondernemer en zoekt kansen in Azië.
  • ervaren exporteur die wil uitbreiden naar of binnen Azië: u bent al actief op de internationale markt en overweegt om naar nieuwe markten in Azië te exporteren.

Programma

12:00-13:00

Inlooplunch en registratie
 

13:00-14:00

Plenaire sessie: Zakendoen in Azië

 

Zakendoen met Azië biedt diverse kansen maar kan ook uitdagend zijn. Tijdens de plenaire sessie introduceren wij u aan de verschillende landen en markten en toonaangevende sprekers vertellen u over hun ervaringen in Azië. Alles zodat u goed voorbereid kunt starten of uitbreiden in Azië!

14:00-14:15

Korte pauze/ wisseling naar break-out sessies

14:15-15:00
 

Break-out sessies
 

 

Break-out sessie: Zakendoen in India
India heeft een van de snelst groeiende economieën ter wereld. Door de grootte van het land is het niet gek dat de markt sterk varieert in de verschillende staten, waarvan India er 29 telt.
 
Break-out sessie: Zakendoen in Japan, Taiwan en Zuid-Korea
De handel tussen Japan, Taiwan, Zuid-Korea en Nederland heeft in de afgelopen jaren een vlucht genomen. Met meer dan 200 miljoen inwoners en een zogeheten hoge-inkomenseconomie zijn deze markten zeer aantrekkelijk voor Nederlandse ondernemers.

Met Paul Zwetsloot, Hoofd Economische Afdeling bij de Ambassade in Tokio
en Eva Witteman, Hoofd Economische Afdeling bij de Ambassade in Seoel
en Guido Tielman, Vertegenwoordiger bij het Nederlandse Handelskantoor in Taipei

15:00-15:15

Korte pauze/ wisseling naar break-out sessies
 

15:15-16:00
 

Break-out sessies
 

 

Break-out sessie: Zakendoen in de ASEAN5
Met meer dan een half miljard inwoners, stijgende welvaart en sterke economische groei, biedt de ASEAN-regio veel zakelijke mogelijkheden. Ook voor u!
Met Willem Schoustra, Landbouwraad voor Vietnam en Thailand bij de Ambassade in Hanoi
 
Break-out sessie: Zakendoen in China
China heeft een van de grootste economieën ter wereld. Daarnaast is het ook een van 's werelds grootste landen, wat China aantrekkelijk maakt voor buitenlandse investeerders.

Met Daniel Struijk van Bergen, Commercial Manager bij Rymax Lubricants,
en Reinout van Malenstein, IP Expert bij EU China IPR SME Helpdesk,
en Judith van de Bovenkamp, Team Manager International Trade bij Oost NL
 

16:00-17:00

Informatie markt en netwerkmoment

Aanmelden

Kijk voor meer informatie over de Business Week Azië en/of om je gratis aan te melden voor 30 juni in Zwolle op de website van RVO. We zien u graag op donderdag 30 juni in Zwolle!

Startdatum
Einddatum
Locatie

PEC Zwolle Business Lounge, Zwolle