Bedrijfsprofielen

Vadac

Vadac
Vadac is opgericht in 1997 door Marco van Rooijen. Het is een gespecialiseerde groothandel in technische accessoires voor caravans, campers en boten. Levering vindt plaats vanuit het magazijn in Deventer aan circa 600 dealers in voornamelijk Nederland en België, maar ook in de rest van Europa en daar buiten. De dealers worden ondersteund door de eigen technische dienst.

Product & services

Vadac is marktleider op het gebied van volautomatische satellietontvangers voor campers en caravans. Andere producten voor deze branche zijn caravan-movers, verwarmingen, airco’s, accu’s, sloten, wielklemmen en oplegmatrassen. Voor de boten beschikt Vadac over een assortiment sloten, een buitenboordmotortrolley en botenhoezen. Qua productontwikkeling zit het bedrijf niet stil. Marco is bezig met de ontwikkeling van een nieuw type slot voor buitenboordmotoren.

Een nieuwe doelgroep is de transportsector. Vadac heeft voor het beveiligen van trailers speciale sloten ontwikkeld. In Ierland zijn reeds vrachtwagens uitgerust met het eigenmerk slot: PowerLock. In Nederland worden jaarlijks 250.000 trailers gebouwd zonder slot, ook hier liggen kansen voor het bedrijf.

Export Ambitie

Vadac verwacht met name te groeien in de transportsector. De Vadac producten worden nu veelal in licentie in China gebouwd. Een wens van Vadac is om de ontwikkelde producten dichter bij huis te laten produceren.

Exportlanden

België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Ierland, Luxemburg, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Slovenië en Spanje, Rusland, Singapore en Turkije.

Gras goed laten groeien!
Marco is trots op meerdere zaken. “Van de in eigen beheer ontwikkelde buitenboordmotortrolley zijn er 10.000 gebouwd en is Vadac marktleider geworden. En FC Barcelona gebruikt onze caravan-movers om de lampensets, die nodig zijn om het gras goed te laten groeien, makkelijk over het voetbalveld te verplaatsen”. Inmiddels hebben meerdere profclubs dit systeem aangeschaft waaronder Arsenal, Galatasaray en Ajax.