Bedrijfsprofielen

IKenIK.nl

IKenIK.nl

IKenIK.nl is een webwinkel waar baby, kleuter en tiener producten worden verkocht. De doelgroep is 0-12 jaar. IKenIK.nl heeft een bewuste keuze gemaakt voor ouders uit het hoge segment. Bij IKenIK.nl werken vijf mensen.

Stefan Hazelhekke is gestart in het klein met babyartikelen, vanaf 2010 is IKenIK.nl uitgegroeid tot grote speler in het marktsegment 0-12 jarigen. IKenIK.nl verkoopt producten voor de volledige inrichting van baby tot tienerkamers. Kleden en beddengoed, speelgoed voor buiten en binnen en diverse accessoires.

Producten & Diensten

Stefan Hazelhekke, vertelt met enthousiasme over het opbouwen van zijn bedrijf. Het monitoren van de dagelijkse stroom verkopen, via de dashboards op zijn bureau. Zo heeft Stefan een goed inzicht in de verkooppieken en kan hierop inspelen met diverse online campagnes én actief door middel van chatten met de klant. Een service die bijzonder wordt gewaardeerd door veel klanten.

De 15.000 producten die IKenIK.nl inmiddels beschikbaar heeft, worden in een nieuw intelligent voorraad-/beheersysteem verwerkt en bijgehouden.

Producten waarvan een deel op voorraad is in het magazijn in Deventer en een ander deel vanaf fabriek aan de klant wordt geleverd. Met de implementatie van het nieuwe systeem moeten ook de vertalingen van de productomschrijvingen worden ingevoerd. Een vraagstuk apart dat vraagt om nieuwe afwegingen. Organische groei en efficiënte bediening van de doelgroep zal in 2016 leiden tot een verdubbeling van de omzet.

IKenIK.nl een snelgroeiende webwinkel, die zijn eigen fulfilmentservice regelt. Waar de producten van cadeaupapier, strikjes, lintjes en een persoonlijke boodschap worden voorzien, voordat ze als pakket worden aangeboden aan de vervoerder, om hun weg te vinden binnen Nederland en Europa.

Export Ambitie

Het exporteren naar Europese landen vraagt wel een specifieke aanpak. Hazelhekke: ”In Nederland kun je met een goede beschrijving het product verkopen. Binnen Europa zijn er landen waar een zachtere aanpak wordt verwacht, of waar een chronisch wantrouwen heerst tegen online verkoop.” De juiste attitude vinden voor de doelgroep 0-12 jaar wordt dan een spel, waar Hazelhekke en zijn medewerkers hoog scoren. Dat blijkt ook uit de producten die via Amazon worden aangeboden, IKenIK.nl als wederverkoper in de Verenigde Staten en Engeland. Ook binnen dit online segment ziet Hazelhekke zijn omzet groeien.

Exportlanden

België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Oostenrijk, Polen, Spanje en Zwitserland