Bedrijfsprofielen

Dunlop Protective Footwear

Dunlop Protective Footwear is wereldwijd marktleider in beschermende laarzen. In meer dan vijftig landen worden beschermende en comfortabele laarzen geleverd aan medewerkers in de landbouw, visserij, bouw, petrochemie, mijnbouw en industrie. Het bedrijf kent drie productievestigingen in Portugal, USA en in de hoofdvestiging Raalte. Bij Dunlop Raalte werken 170 personen, de totale groep telt 500 medewerkers.

Dunlop en haar rechtsvoorgangers kennen een 130-jarige geschiedenis in Raalte met als rode draad het produceren van beschermend schoeisel. Momenteel worden bij Dunlop hoogkwalitatieve, waterdichte laarzen ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd. Ooit begonnen met rubber, zijn het nu vooral PVC, Polyurethaam en andere nieuwe materialen. Zo heeft Dunlop Purofort ontwikkeld. Dit is een laars met miljoenen gelijkmatig verdeelde luchtkamers, die de laars lichtgewicht en thermisch isolerend maken en een kruiselingse netwerkstructuur die flexibiliteit en sterkte biedt.

Op jaarbasis worden ruim acht miljoen laarzen geproduceerd en dit aantal groeit jaarlijks met 10 tot 15%. Voor elke toepassing of branche zijn verschillende laarzen ontworpen. De ene keer ligt de focus op bescherming met bijvoorbeeld een stalen neus, de andere keer ligt de focus op antislip, waterbestendigheid, warmte of combinaties hiervan.

Van de totale omzet wordt 95% geëxporteerd.

Stage

Er zijn bij Dunlop veel stagemogelijkheden. Mbo (productie/techniek/kantine)- en hbo-studenten met de richtingen Technische Bedrijfskunde, Werktuigbouw, Financiën, Marketing, ICT zijn er kind aan huis. Er zijn doorlopend leuke stageopdrachten en uitdagingen voor de studenten beschikbaar, waar ze uit kunnen kiezen. Dunlop is gewend om te werken met studenten en kan door haar platte organisatie een uitstekende begeleiding verzorgen.

Met haar beroemde merknaam en bijbehorende, wereldwijde bekendheid vanwege haar superieure producten, is Dunlop een prachtig bedrijf om stage bij te lopen. Dunlop houdt van stagiaires die van aanpakken weten. Er zijn voor stagiaires tijdens en na hun stageperiode volop opleidings- en carrièrekansen.

Wil jij ons gedreven team versterken, reageer dan via recruitment [at] dunlopboots [dot] com ().