Bedrijfsprofielen

Deventrade

Deventrade

Deventrade BV is een Deventer familiebedrijf dat in 1985 is opgericht en nu wordt geleid door de tweede generatie. Onder deze toegewijde leiding is Deventrade BV uitgegroeid tot één van de toonaangevende sportbedrijven van de Benelux. Met verscheidene sportmerken en aanwezigheid in meer dan 700 sportspeciaalzaken is Deventrade als geen ander nauw betrokken bij sportend Nederland.

Product & diensten

Het sportkleding- en accessoire portfolio omvat diverse merken en is in te zetten voor teamsporten als voetbal, hockey, volleybal, handbal, et cetera. Bekend is het merk hummel dat diverse clubs in de Eredivisie en Jupiler League dragen, evenals de nationale handbalploegen. Hockeyclubs op het hoogste niveau, nationaal en internationaal, kiezen het merk Reece Australia voor teamwear, hockeysticks en accessoires. Ook voert Deventrade het ballenmerk Derbystar in de Benelux, waarmee het Official Supplier is van de Eredivisie en de Jupiler League.

Ook voor individuele sporten als hardlopen, fietsen en fitness heeft Deventrade een uitgebalanceerd aanbod. “Wat Deventrade uniek maakt in de export van zijn producten is dat ongeacht het land in Europa, de artikelen binnen 24 uur leverbaar zijn”, vertelt managing director Arnold de Bruin.

Export Ambitie

Verdere groei in Duitsland en andere landen.

Exportlanden

Via dochterondernemingen wordt rechtstreeks in België, Duitsland, Engeland, Oostenrijk en Zweden geleverd.

Deventrade distribueert via importeurs naar: Australië, Finland, Frankrijk, Ierland, IJsland, Japan, Noorwegen, Verenigde Staten en Zwitserland.

Kwalitatieve sportkleding

Juist binnen de sportwereld is kwalitatieve merkkleding een essentieel item. De ontwikkeling van sportkleding in stoffen, textuur et cetera zorgt voor betere prestaties van de sporter. Behalve kleding exporteert Deventrade diverse sportartikelen, waaronder keepershandschoenen, sportsokken en accessoires van het merk Stanno. Daarnaast behoren behalve Derbystar ook de ballenmerken Select en Monta tot het portfolio van Deventrade. Select wordt gebruikt bij zaalvoetbal, volleybal en handbal en Monta voor straatvoetbal. Kortom: het merkenaanbod van Deventrade is veelzijdig en compleet, met sportkleding en -accessoires die er voor elke sporter toe doen en wereldwijd worden gebruikt.