Bedrijfsprofielen

Bosgoed Holding

Bosgoed Holding

Hoe kun je met gordijnrails en ondervloeren een klein imperium opbouwen? Henk en Dana Bosgoed deden het. Veertig jaar vooruitzien, investeren en risico nemen maakt hun bedrijf Bosgoed Holding een wereldspeler. En dat met producten die je bij goed gebruik niet eens ziet of hoort: Gordijnrails en ondervloeren om geluid te reduceren. Hun bedrijven Forest Group en Unifloor hebben vestigingen in Nederland, Duitsland, Polen, China, USA en de Verenigde Arabische Emiraten en zijn ondergebracht in Bosgoed Holding. De dagelijkse leiding van de bedrijven is in handen van algemeen directeur Gerco Morsink.

Producten & Diensten

De ontwikkeling en productie van systemen voor gordijnrails is geheel in eigen handen bij Forest Group. Hetzelfde geldt voor de andere tak van de Holding, de geluidreducerende ondervloeren van Unifloor, daarvan bestaan nu zo'n 40 verschillende varianten. Een nieuw product wordt eerst helemaal uitontwikkeld en getest, voordat het in productie gaat en in de markt wordt geïntroduceerd.

Export Ambitie

Henk Bosgoed: "Onze exportmanagers reizen de hele wereld over. We leveren in 84 landen en in de landen waar we vestigingen hebben, distribueren we zelf. Daarbuiten gaat de handel via groothandels, detaillisten en projectinrichters." De afzet richt zich niet alleen op particuliere woningen, maar vooral ook op hotels, kantoren, zorginstellingen en cruiseschepen.

Exportlanden

Vestigingen in Duitsland, Polen, China, Dubai, Verenigde Staten.
Export naar 84 landen wereldwijd.

Zusterbedrijven

De buitenlandse vestigingen zijn zusterbedrijven en functioneren - binnen de gestelde bedrijfsdoelstellingen - geheel zelfstandig. In totaal werken zo'n 250 mensen direct en indirect voor Bosgoed Holding bedrijven. Voor de productie maakt het bedrijf onder meer gebruik van sociale werkvoorzieningen. Er mag dan al een mooi bedrijf staan, de drive om uit te breiden is er nog steeds. "Het was toen zaaien, nu is het oogsttijd. Met het netwerk dat we met zijn allen hebben opgebouwd, zien wij volop kansen in bijvoorbeeld Zuid-Amerika."