Bedrijfsprofielen

Artistique Nederland

Artistique Nederland

Artistique is een hoogwaardige Nederlandse haarcosmetica producent. Een bedrijf dat 100% onafhankelijk is en in huis een eigen ontwikkelingslaboratorium heeft. Artistique Nederland: door en voor kappers.
Willy en Paul Göbel, twee heren, die een visie hebben over het kappersvak en de daarbij behorende haarcosmetica: ‘Zij willen een product neerzetten van een ongekende kwaliteit’. In 1995 wordt Artistique Nederland opgericht. Een familiebedrijf waarin alles op het gebied van haarcosmetica in huis wordt geproduceerd.

Producten & Diensten

Dagelijks werken 40 mensen aan het verbeteren, verfijnen en ontwikkelen van nieuwe lijnen. Een succesformule voor de kappersbranche, producten van een hoogwaardige kwaliteit en een goede prijs- kwaliteitverhouding. De ontwikkeling en productie vindt plaats in Deventer. Artistique beschikt over een eigen laboratorium, diverse productielijnen voor de haarproducten en een drukafdeling voor de verpakkingen. Een studio waar iedere maandag een cursus wordt gegeven. Naast het bedrijf in Deventer heeft Artistique zes kapperszaken.

Ingrid Göbel-Fortuin vertelt honderduit over het bedrijf. Samen met haar man Willy en zijn broer Paul hebben zij het opgebouwd. Inmiddels zijn ook hun zonen actief en ze zien het bedrijf groeien. Een intensieve samenwerking binnen het team draagt bij aan het snel kunnen ontwikkelen en produceren van nieuwe lijnen. Of het nu haarverf of andere haarproducten zijn, Artistique speelt constant in op wat de haarmode vraagt. En naast de productlijnen wordt het productieproces verbeterd, zodat op afstand het proces gevolgd kan worden. Een vinding van zoon Nick, hoe mooi is dat.

Export Ambitie

Artistique Nederland exporteert haar producten in heel Europa, zowel het eigen merk als ook in private label onder Verbago Haircosmetics b.v. Er liggen genoeg kansen om verder te groeien, ook in het Midden-Oosten willen ze een brede propositie. Dat lukt, maar vraagt wel tijd. De contacten worden vooral gelegd op internationale beurzen waarvan Cosmoprof in Bologna een van de belangrijkste is.

Exportlanden

België, Bulgarije, Duitsland, Hongarije, Oostenrijk, Polen, Rusland, Slowakije, Tsjechië, Zwitserland,
Oekraïne, Saoedi-Arabië, Zuid-Afrika