GO4EXPORT VOUCHER

Online ondernemen is een effectief middel om te groeien. E-commerce is een aanvullend en schaalbaar distributiekanaal voor zowel bestaande bedrijven als start-ups. Dit geldt niet alleen voor zakendoen in Nederland, maar zeker ook voor zakendoen met het buitenland.

Om zakendoen met het buitenland via online kanalen te stimuleren is de GO4EXPORT voucher ontwikkeld. Met deze voucher maakt een gespecialiseerd en internationaal ervaren bureau een gratis quickscan rond e-commerce kansen bij ondernemen met het buitenland. Met informatie uit de quickscan kunt u gespecialiseerde en internationale bureaus inschakelen, kunt u direct verbeteringen doorvoeren en/of een e-commerce businessplan maken. Daarnaast krijgt u ondersteuning bij de verdere inrichting en implementatie van e-commerce in uw eigen organisatie.

Voor wie?

Voor ondernemingen die willen, of al exporteren en daarbij digitale kanalen willen inzetten.

Ook interesse in een gratis quickscan rond uw e-commerce kansen bij ondernemen met het buitenland? Per jaar zijn er 20 vouchers beschikbaar. Via de onderstaande knop verschijnt een aanvraagformulier waarmee u de GO4EXPORT voucher voor 2018 kunt aanvragen.

De quickscan

De scan analyseert uw huidige prestaties op het gebied van e-commerce, de interne en externe randvoorwaarden om succesvol te worden en de online vraag in bepaalde focuslanden. Bedrijven uit Overijssel met vijf of meer medewerkers die exporteren of willen gaan exporteren mogen een quickscan aanvragen. Voor de twintig quickscans geldt: op is op. Dankzij de provincie Overijssel is de scan gratis.

De quickscan wordt vier internationaal opererende en gespecialiseerde bureaus uitgevoerd. U kunt zelf kiezen welk bureau het beste aansluit bij uw bedrijf.

Gaat u met de adviezen uit de quickscan aan de slag dan volgt een bijdrage vanuit de provincie van 50% tot een maximum van € 2.000. Wanneer u niets doet met de aanbeveling geldt er een pay-back vergoeding van de scan van € 850. Als uit de scan blijkt dat e-commerce niet voor u geschikt is of enorme investeringen vergt, dan kan in overleg worden besloten dat de pay-back optie vervalt. Wanneer u wel met de aanbevelingen aan de slag gaat vervalt de pay-back vergoeding.

Bureaus

Exxtra ontwerpt en ontwikkelt meertalige (internationale) websites en webshops en helpt klanten met de implementatie van hun online marketingstrategie. Exxtra heeft twee dochterondernemingen die gespecialiseerd zijn in zoekmachinemarketing en storytelling. Exxtra heeft ervaring in de meeste Europese landen en is gevestigd in Enschede. Lees meer over Exxtra

Ionmoon doet online marktonderzoek, zet digitale strategieën en internationale internetcampagnes op, voert digitale analyse en A/B split testen uit en ontwerpt en verzorgt de technische realisatie van internationale websites en webshops. Ionmoon heeft ervaring in de meeste Europese landen en de Verenigde Staten en is gevestigd in Deventer. Lees meer over Ionmoon

Tothem beheert communities rond specifieke thema’s, producten, oplossingen of doelgroepen. Tothem maakt verhalen (video, audio, tekst) die mensen aanspreken, organiseren onderscheidende events die aanslaan, verzorgen PR en distributie van verhalen richting een doelgroep en ontwikkelen gebruiksvriendelijke software. Tothmen is gevestigd in Zwolle en Berlijn. Lees meer over Tothem

Seeders is een internet marketingbureau en verzorgt de online marketing voor bedrijven operationeel in retail, wholesale, maakindustrie en non-profit. Sterk in zoekmachineoptimalisatie, Adwords, social advertising en verkoop op externe sales platforms. Seeders heeft ervaring in Europa, het Midden-Oosten, Gemenebest van Onafhankelijke landen (ex-Sovjetstaten), VS en China en is gevestigd in Zwolle. Lees meer over Seeders